1 juli 2010; aardappels in bloei

9 januari 2013; aardappelthemadag

Afgelopen woensdag 9 januari 2013 was de aardappelthemadag in de Meerpaal te Dronten. Veel akkerbouwers uit Flevoland en daarbuiten waren aanwezig op de Aardappelthemadag georganiseerd door de landbouwbeurs. Er was een lezing van Han van den Hoek, directeur grondstofvoorziening van McCain. Hij liet zien wat de vooruitzichten zijn voor de aardappelmarkt wereldwijd. LTO Noord, onze landbouworganisatie, maakt zich grote zorgen over het opheffen van Productschap Akkerbouw. Door een paar sprekers werd na de pauze uiteengezet wat voor invloed het opheffen van het Productschap Akkerbouw heeft voor de akkerbouwsector. Omroep Flevoland heeft hierover een reportage gemaakt. Zie hier.
Op het binnenplein in De Meerpaal stonden diverse standhouders die gerelateerd zijn aan de aardappelteelt. Tijdens de pauze en lunch kon men daar een kijkje nemen.