14 juli 2012: verregende week

14 juli 2012: verregende week

Afgelopen week wordt gekenmerkt door talrijke buien, opgevolgd door perioden met droog weer. De afrijping van de wintertarwe gaat rustig door. Nog geen sprake van legering. De kleur van de aardappelen, bieten en uien is frisgroen. De kleigrond is verzadigd met vocht door de vele regen in de afgelopen dagen.

De uien hebben lichte schade opgelopen door de vele regen,  de pijpen zijn hier en daar geknakt. Sommige pijpen van de uien zijn aan een kant soms licht ingedeukt. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van dit verschijnsel is.

14 juli 2012: verregende week

Het contrast van het monsteren van de aardappelen met vorige week is groot. Vorige week was de grond licht vochtig, nu drijfnat na een regenbui(en). De aardappelen een aantal keren moeten spoelen om de grond te verwijderen.

14 juli 2012: verregende week

De vele regenfronten leveren wel prachtige wolkenpartijen op.  De wolkenpartijen en de zon vormen samen een grote projector met een onvoorspelbare weerkaatsing van licht, zoals op de foto van de windmolens. Enkele molens lichten wit op en de anderen staan in de schaduw.