4 maart 2012: Harrysfarm doet mee aan "De Boer Op"

4 maart 2012: Harrysfarm doet mee aan “De Boer Op”

Afgelopen najaar ben ik gevraagd om mee te doen aan een uniek filmproject waarbij de makers de natuurvisie van boeren willen laten zien. Via de website, harrysfarm.nl, kwamen ze bij mij terecht.
Het initiatief is van Cultural Village  of Europe. Wijk aan Zee is 1 van de 12 Europese dorpen uit 12 verschillende Europese landen.Uit dit dorp komen Bert Kistjes, Jan van der Land en Margot Ekhart. Zij vinden dat de definitie van  natuur vooral bepaald wordt door stadsmensen en natuurorganisaties.Hun vraag is eigenlijk: Hoe kijkt de boer nu aan tegen de natuur?Dit was aanleiding om hier een mooi filmproject van te gaan maken.En zo is hun zoektocht begonnen om uit het hele land verschillende boeren met verschillende takken (vee, akkerbouw, varkens , bollen, kippen, fruit, champignon etc.) bij het project proberen te betrekken.
Uiteindelijk  zijn er 18 boeren gevraagd die mee willen werken aan het project. De financiering van het project moet nog wel rondkomen. Eerst hebben ze zelf al geld in  het project gestopt.Via ‘crowd’funding’ (geld ophalen bij consumenten) hopen ze het project mogelijk te maken. Hoe is via deze link te zien: http://deboerop.net/
Afgelopen november hebben ze mij al geïnterviewd over allerlei aspecten met betrekking tot het akkerbouwbedrijf.Hoe verloopt de groei, oogst, de wetgeving etc.
4 maart 2012: Harrysfarm doet mee aan "De Boer Op"

De hele keuken werd omgebouwd om te kunnen filmen. Grote lampen, microfoon en flinke camera.

4 maart 2012: Harrysfarm doet mee aan "De Boer Op"
Bert Kistjes is me aan het interviewen.

De bedoeling is dat er komend jaar regelmatig gefilmd wordt met beelden van zaai, groeiseizoen, oogst.Als dit ook bij de overige deelnemende boeren/telers gedaan is wordt er daarna  een 6 delige documentaire over gemaakt die op TV uitgezonden wordt.
Volgens de makers van de film wordt door deze documentaire een hoop vooroordelen omtrent boeren weggenomen.Tegenwoordig moeten boeren alleskunners zijn: het zijn financiële  directeuren, juristen en techneuten ineen. De makers hebben hier grote bewondering voor.

Zelf ben ik heel benieuwd hoe de documentaire word. Ik heb er erg veel vertrouwen in.Je merkt dat er via pers veel belangstelling voor is want ik ben al diverse malen benadert.Zo heeft Omroep Flevoland afgelopen zondag 26 februari een reportage gemaakt bij ons op het bedrijf. Omroep Flevoland met het voorbereiden van de reportage. Hier de link naar de reportage.

4 maart 2012: Harrysfarm doet mee aan "De Boer Op"

4 maart 2012: Harrysfarm doet mee aan "De Boer Op"

Omroep Flevoland met het voorbereiden van de reportage.

Gisteren 2 maart ben ik ook nog geinterviewd door Veldpost, een wekelijks landbouwkrant uitgegeven door uitgever Agrio. Deze word uitgegeven in Noord Nederland. 10 maart wordt het artikel geplaatst.

Er is inmiddels een trailer van het filmproject gemaakt:http://www.youtube.com/watch?v=lgA-8mK5_iM&feature=youtu.be
En is er een Facebookpagina waar het project ook te volgen is:https://www.facebook.com/pages/De-Boer-Op/283172655050970