29 februari 2012: Boerenfluitjesdag

29 februari 2012: Boerenfluitjesdag

Afgelopen woensdag 29 februari was het eindelijk zover. Ester van Aalst, allias Boerenfluitjes presenteerde in de oude fruitveiling te Zetten haar plannen.

Ca.60 boeren/telers uit het hele land waren aanwezig op deze prachtige lokatie om de plannen die ze heeft om de burger naar de boer te brengen te tonen. Ze heeft boeren/telers nodig die het kloppende verhaal achter haar eten vertellen. Zelf had ik de eer om samen met nog 5 andere boeren/telers haar plan in een eerder stadium (januari) te aanschouwen. Met zijn zessen waren we zeer positief over haar plannen.

Het enthousiasme druipt ervan af als ze haar plannen verteld. Vooral via twitter heeft ze veel boeren/telers bereikt.  Ze volgt inmiddels meer dan 700 boeren en meer dan 3000 consumenten volgen haar. En dit aantal groeit nog steeds. Heeft de consument een vraag dan zoekt zij de boer/teler erbij die het antwoord kan geven.

Maar nu is het zover, de burgers heeft ze al, nu heeft ze boeren/telers nodig. Vandaar deze ochtend in de oude fruitveling te Zetten. Na afloop was iedereen enthousiast over haar plannen.

Ik zou zeggen ga haar volgen via twitter @boerenfluitjes en kijk op haar site: Boerenfluitjes. Op deze site kun je ook een aanmeldformulier invullen. Als consument,teler of iemand die werkzaam is in de keten blijf je op de hoogte van haar plannen. En als je mee wil doen kan dat natuurlijk ook. Ik doe mee.