14 augustus 2011: nat weer

14 augustus 2011: nat weer

Alweer 10 dagen in Nederland en op de wintertarweoogst na is er maar weinig gebeurt op het bedrijf. Behalve dat dieven ons bedrijf bezocht hebben en goederen gestolen hebben. We waren niet de enige want ook de buren hebben ze bezocht. De verzekering en politie zijn inmiddels ingelicht.

Er Er zijn verdachte autos opgemerkt en de kentekens zijn doorgegeven. Afwachten wat daar uit komt.

Het weer is helemaal van slag. “Wie had ook alweer die droge zomer voorspeld?????” Dat betekent dat door het vochtige weer het ook schimmelweer is. Mijn Opticrop Prophy advies voor aardappelziekte, geeft aan dat de ziektedruk 100 is.

Het spuitschema ligt nu rond de 5 a 6 dagen. Tot nu toe hebben we 70 mm neerslag gehad in de maand augustus. Ook komende week lijkt het nog niet echt zomers. In Flevoland staat nog veel wintertarwe wat geoogst moet worden. En ook andere gewassen zoals pootaardappelen zitten nog in de grond. Het lijkt wel weer 2010. Ik had eigenlijk in de tarwestoppels groenbemesters willen zaaien, maar dat zit er voorlopig ook niet in. We zijn maar begonnen met onderhoud aan de Grimme aardappelrooier. Er moeten wat kettingen en tandwielen worden vervangen. Zo komen we de natte augustus maand wel door.