15 augustus 2011: proefrooiing aardappelen

15 augustus 2011: proefrooiing aardappelen

15 augustus een proefrooiing gedaan van de aardappelen. Ik heb 2 monsters gerooid op 2 verschillende plekken. 2 monsters van 3 meter. Totaal 2,25 m2.

In een jaren niet zo’n produkt gezien als dit jaar. Mooie lange blanke aardappelen. Veel kilos. Maar ik teel nu dit jaar voor het eerst dan ook Ramos. En dat ras produceert veel kilos. Maar de prijs is ook bepalend. Van 2,25 m2 haal ik nu 31,9 kg aardappelen. Waarvan nu al 87 % boven de 50 mm is.  Deze maat wil de fritesindustrie graag en het liefst ook nog lange aardappelen. Uit deze aardappelen kunnen ze dan mooie lange frietjes halen. De opbrengstverwachting voor mezelf is dit jaar hoog, maar ik weet niet hoe het bijna andere telers is. Je ziet wel het aardappelloof snel slijten. De groei zal er dan ook al grotendeels uit zijn. Door het vroege voorjaar liggen we natuurlijk al aardig voor. En de aardappels moeten nog wel uit de grond.

15 augustus 2011: proefrooiing aardappelen

2 monsters aardappelen, de aardappelen heb ik gewassen.

Ik heb de proefrooiing gedaan voor mezelf en voor de landelijke proefrooiing waar de meeste aardappeltelers die bij VTA Nederland aangesloten zitten aan meedoen.