6 maart 2011

6 maart 2011

Afgelopen donderdagmiddag 3 maart nog 1 vrachtauto uien afgeleverd voor Engeland. Er zouden er 2 komen maar de tweede is ergens anders gaan laden. De uien zijn inmiddels allemaal verkocht. De kwaliteit laat te wensen over en word met de week minder. Als alle uien afgeleverd zijn kom ik hier nog wel op terug. Er zit nog zo’n 100 ton uien in de bewaring.

Vrijdag 4 maart de banden gewisseld van de Steyr CVT. Deze trekker moet straks het land zaaiklaar maken. Door wat bredere banden te gebruiken met minder druk in de banden  bespaar ik voor dit werk meer de bodem.

De linkerband is nu 65 cm breed, de rechterband 52 cm breed. (De rechterband gebruik ik vooral in het najaar bij het ploegen, deze geeft meer trekkracht). Uiteraard zit aan de rechterkant nu ook een 65 cm band.