27 februari 2011

Zo de maand februari zit er weer bijna op. Er komt maar geen eind aan de winter. Het voorjaar mag van mij komen. Afgelopen week wel de eerste bemesting (375 kg KAS /ha) op de wintertarwe gestrooid. Het ging hartstikke mooi. Door de vorst geen sporen en de dag er na flinke dooi. Nu met de regen kunnen de tarweplantjes de stikstof benutten. De volgende bemesting zal net als vorig jaar met het sleepslangenbemestingssysteem (varkensdrijfmest) gebeuren.

Het restant uien heb ik nog steeds niet verkocht. Nog ca. 150 ton te verkopen. De uienmarkt is even wat rustig, maar we moeten nog niet in paniek raken vind ik. Dus maar wachten tot de prijs weer omhoog gaat. Het voordeel is dat de buitentemperatuur nog laag is zodat we de uien goed koel kunnen houden.

De Steyr CVT met Trimble autopilot systeem heb ik inmiddels bij landbouwmechanisatie Weevers opgehaald. Al wat zitten oefenen met het maken van een zogenaamde AB lijn. Komende week krijg ik een praktijkcursus bij PTC+ in Dronten. Zal nog wel even wennen zijn.