13 maart 2011

Het voorjaar komt er aan. Her en der in Flevoland al uien en bieten gezaaid. Hier aan de weg nog niet. Maar als er vanavond niet te veel regen valt dan kunnen we ook hier de komende week wel zaaien. En dat is toch wel vroeg. Maar vaak is het zo, is de grond goed dan moet je het doen. Dat kan een maand later zo maar weer slechter zijn. We hebben de rotorkopeg al aan de Steyr CVT. Met deze trekker ga ik op Autopilot rijden. Vrijdagochtend daarover al een cursus gehad bij PTC+ in Dronten. Nu in de praktijk brengen.

Het uien afleveren schiet nog steeds niet op. Zijn zo weer een week verder. De handel loopt niet.

NAK Agro heeft afgelopen maandag ons bedrijf weer geinspecteerd op Global Gap. Voor aardappelen en uien ben ik gecertificeerd. De inpsectie verliep weer snel. Op een kleine opmerking na.