6 juni 2010; onkruidbestrijding

In deze tijd van het jaar zijn we druk met het bestrijden van de onkruiden in de diverse gewassen.
Zo zijn we al 1 keer door de uien en de suikerbieten geweest. En nu ben ik in de aardappels aan het lopen om wat hoefblad- en distelplekken aan te pakken met de foetsiespuit. Een veel voorkomende onkruid op dit moment op mijn bedrijf is varkensgras. Het is een moelijk te bestrijden onkruid. Vooral in een wat schraal, droog voorjaar komt dit onkruid meer voor. En vooral op de kopakkers. Chemisch probeer ik het onkruid te bestrijden maar dat valt niet mee. Verder valt het nog mee met onkruid op ons bedrijf. De regen van vorig weekend was niet echt veel, 7 mm. De gewassen zijn er van opgefrist, maar door de harde noorden wind was deze neerslag snel verdampt. Komende week word natter weer voorspeld. Ben benieuwd. Misschien word het wel weer te nat. Het is ook nooit goed. De tarwe is nu inmiddels in de aar gekomen. In de aardappels heb ik vanmorgen de eerste bestrijding tegen phytophtora uitgevoerd. De winterpeen is mooi opgekomen. Er staan voldoende planten, rond de 90-100/meter.