14 maart 2010

14 maart 2010

Na het kunstmeststrooien van het afgelopen weekend op de wintertarwe is het op het bedrijf nog erg rustig. Er word door Patio tuinen nog steeds hard gewerkt aan de tuin maar op het land zelf is het nog nat. Alhoewel je elke dag het land wat meer ziet opgrijzen. De uienprijs blijft nog steeds langzaam iets stijgen terwijl de aardappelprijs alleen nog maar meer zakt. Met de aardappelprijs kan het alleen nog goed komen als we niet te vroeg het land in gaan met de pootmachines. Dus laat het maar regelmatig een beetje regenen. Ik blijf hierdoor nog steeds hoop houden op een betere aardappelprijs. Ook omdat het in onze omringende landen door de koude niet vroeg zal worden. Er is uit mijn partij weer een bakmonster gehaald door APF Holland. Het bakcijfer is nog goed maar wel hoger dan andere jaren. Dit komt vooral door het afkoelen van de partij in de koude winter. De bedoeling is dat de aardappels nog tot mei blijven zitten. Dat is voor mijn doen laat. Meestal lever ik de aardappels in februari of maart af. Door het langer laten zitten van de aardappels krijg ik wel een extra bewaarvergoeding.