16 augustus 2009; droog en warm

16 augustus 2009; droog en warm

Door het warme, droge weer gaan de uien en aardappelen snel achteruit. De opbrengst daarentegen zal nog niet tegenvallen.
Bij een proefrooing van mijn aardappelen ligt de opbrengst nu tussen de 50 en 55 ton/ha. Ik verwacht zelf dat daar komende week door het warme weer niet veel meer bij zou groeien. In de buurt hoor ik verschillende geluiden van phytophtora (aardappelziekte) in aardappelen. Dit geld vooral voor de wat groenere late rassen. De laatste weken is het ideaal weer geweest voor de gevreesde schimmel. Het adviesprogramma van Opticrop gaf dat ook telkens aan. Maandagavond 10 augustus hebben we nog 5 mm regen gehad. Voor de regen aan heb ik de winterpeen en het net gezaaide bladrammenas nog bemest.

16 augustus 2009; droog en warm

Aardappels op 17 augutus 2008.