23 augustus 2009; droogte houd aan

23 augustus 2009; droogte houd aan

Zou er donderdag 20 augustus nog regen komen of niet. Het weeralarm afgegeven door het KNMI beloofde niet veel goeds.
Uiteindelijk is er 1,5 mm regen gevallen. Het viel allemaal mee. De droogte houd aan. De uien en de aardappels groeien nauwelijks meer. De potentie voor een grote opbrengst was er maar kan nu wel naar beneden bijgesteld worden. Gelukkig maar.
Zou er komende week nog regen vallen dan zal dat bij mij niet veel meer uitmaken.
Dit kan alleen maar ten goede komen aan de prijs. De afland uienprijzen zijn al boven de 8 eurocent/kg gestegen. Nu de aardappelprijzen nog. Op onderstaande links nieuwsfeiten over de droogte van de website van AGD. Aardappelopbrengst België daalt 11,4 procent
Zuidwesten oogst 20 ton/ha minder uien.
De droogte zorgt er ook voor dat de gezaaide bladrammenas in de graanstoppel slecht opkomt.