8 maart 2009; inspectie Global Gap, excursie Dutch Carrot Group

8 maart 2009; inspectie Global Gap, excursie Dutch Carrot Group

Maandag 2 maart is ons bedrijf weer geinspecteerd op GlobalGap. Dit certificaat wordt gevraagd bij de wortelteelt. Tevens heb ik de aardappelen en uien ook gecertificeerd. De supermarkten vragen vooral naar dit certificaat. De suikerbieten en granen zijn gecertificeerd voor voedselveiligheid certificaat. NAKagro doet bij mij de jaarlijkse controle.

8 maart 2009; inspectie Global Gap, excursie Dutch Carrot Group

Globalgap certificaat.


Donderdag 5 maart op excursie met de Agrifirm peenltelersclub. Wij zijn die dag op bezoek geweest bij peenverwerker, en verpakker Hiemstra in Beringe. Agrifirm heeft samen met Hiemstra en Koop landbouw een onderneming opgericht die zich richt op de teelt, koeling, verwerking en afzet van peen. De naam van deze onderneming heet de Dutch Carrot Group. De meeste peen van deze telers word naar Hiemstra in Beringe getransporteerd en opgeslagen. Na afloop van de excursie zijn we naar Papendal (Arnhem) gereden om de jaarlijkse vergadering te houden. Hier werd de stand van zaken van de afzet en prijzen van dit moment toegelicht. Er werd ook vooruitgeblikt op komende seizoen. Allerlei teeltechnische aspecten werden besproken. Na de vergadering lekker gegeten op Papendal.