17 en 24 juni 2006: Bintjes afleveren

15 maart 2009; aardappels afleveren

Afgelopen maandagmiddag 9 maart zijn er onverwachts nog 6 autos aardappelen bij me opgehaald. Stover uit Duitsland had nog tekort aardappelen die dag en aangezien bij mij de bewaring al aangebroken was konden ze hier snel terecht. De overige (ik schat 6 vrachtautos) worden hoogstwaarschijnlijk deze week opgehaald.
De uien zitten nog steeds rustig in de bewaring te wachten totdat ze ooit (hoop ik) eens weer wat duurder worden. Dat zit er denk ik niet meer in. Veel akkerbouwers in de omgeving hier hebben al afscheid genomen van hun uien (voor prijzen van 3 cent/kg). Ik wacht nog maar af en blijf hopen.
Dinsdag 10 maart naar de jaarvergadering van de Cooperatieve Verzendhandel geweest. Na presentatie van de goeie jaarcijfers over 2008 konden de telers na de pauze hun hart luchten over de situatie betreffende Coroos. De telers waren het er allemaal unaniem mee eens om met deze prijsvoorstellen van Coroos geen conserven voor Coroos te gaan telen. Heel absurd, die zelfde dag kreeg ik een brief van Taco uit Meterik dat ik industriegroenten voor hun kan telen. Coroos probeert via Taco zo toch nog erwten en bonen gecontracteerd te krijgen in Flevoland. Onvoorstelbaar. Laten we met z’n allen hopen dat ze nul op het request krijgen.