4 december 2008; sneeuw en studiegroep

4 december 2008; sneeuw en studiegroep

Maandag 24 november een witte wereld op de boerderij. Dinsdag 25 november met de bedrijfseconomische studiegroep van Countus bij elkaar geweest om de te verwachten prijzen voor de oogst van 2008 te bespreken.
We kwamen allemaal tot de conclusie dat de te verwachten prijzen niet hoopvol zijn. Een opleving vanaf april 2009 zit er misschien nog wel in als het voorjaar laat word en daardoor de stemming omslaat. Een jaar geleden was iedereen in de akkerbouw nog positief gestemd vooral omdat de graanprijzen door te korte wereldvoorraden flink omhoog gegaan waren. De kredietcrisis is mede een oorzaak van de lagere prijzen. Tevens blijven de kosten van onderandere mestoffen, pootgoed, zaaizaad etc. stijgen. We zijn weer even terug bij af.