5 oktober 2008; proefrooiing winterpeen

5 oktober 2008; proefrooiing winterpeen

In de winterpeen zijn door Agrifirm proefrooiingen gedaan. Vrijdag 3 oktober hebben we met de peentelers van Agrifirm de proefrooiingen besproken. In een loods van Agrifirm in Dronten stonden alle proefrooiingen van de telers van Agrifirm (alleen uit Flevoland) mooi opgesteld. Er wordt gekeken naar de sortering, opbrengst en tarra. De opbrengst van mijn peen ligt rond de 65 ton/ha. Dit ligt onder het gemiddelde van de andere peentelers. Mijn gewas is wel later gezaaid en heeft nog wel potentie om nog flink door te groeien. De oogst zal wel naar begin november gaan denk ik.

5 oktober 2008; proefrooiing winterpeen

Een bak peen met de goeie B peen.

5 oktober 2008; proefrooiing winterpeen

Een overzicht van de 3 bakken met de gerooide winterpeen.

De onderste bak is de B peen, de middelste bak de peen met de bovenmaatse en ondermaatse peen en de bovenste bak is de tarra ( kromme peen, muizenvraat etc).