13 oktober 2008; draineren

Vrijdag en zaterdag 10 en 11 oktober heb ik 14 ha land laten draineren door Bergsma uit Friesland.
De drains liggen op mijn bedrijf om de 12 meter maar functioneren niet meer 100 %. Dit is o.a. ook te merken aan natte plekken in het land. Tussen de oude drains worden nu nieuwe drains gelegd. In 2007 is ook al 18 ha gedraineerd. Volgend jaar moet ik nog 6 ha draineren. Dan is het hele bedrijf opnieuw gedraineerd.

18 augustus 2007; draineren

Met een sleufloze drainagemachine zijn de drains gelegd.


Afgelopen weekend ben ik bij mijn collega Markies aardappelen wezen rooien. Morgen (dinsdag 14 oktober) moeten er nog 4 kipwagens gerooid worden dan zijn de aardappels van hem er ook uit. Het rooien ging een stuk langzamer als mij ( 2,4 km/uur bij mij bijna 5 km/uur ). Het loof van het ras Markies is vooral de oorzaak daarvan.
Komende week ga ik in het vrijgekomen aardappelland tarwe zaaien.