3 april 2007; aardappels poten

8 april 2007

Vrijdag 6 april de Bildtstar gepoot. De aardappels zijn nu allemaal gepoot. Om de grond nog een beetje goed te krijgen heeft wel even geduurd. Langzaam rijden met de combifrees. Deze vraagt trouwens toch al behoorlijk wat tractorvermogen.
Inmiddels lopen er al wat beregeningsinstallaties in de polder om de net gezaaide uien nat te maken. Door de slechte grond liggen de zaadjes droog.
Zelf heb ik gelukkig geen beregeningshaspel. Om nu al de uien op kale grond te beregenen voorspeld weinig goeds. De grond kan dicht slaan. Er komt vanzelf wel weer regen en misschien wel in overvloed.
De structuur van de grond word er ook niet beter op van beregenen. De oregano heb ik geschoffeld. Er staat behoorlijk wat onkruid in o.a. straatgras, klein kruiskruid en ereprijs. Nu het zo droog is kan dit misschien nog kapot gaan. Komende week ga ik de oregano nog een keer schoffelen.