14 februari 2007

14 februari 2007

Wat kan men nog zonder een computer? Daar kwam ik afgelopen vrijdag achter net voor we een weekendje weg zouden gaan naar Centerparcs. Even de pc nog gedefragmenteerd, op virussen gescand en daarna nog een backup maken van de belangrijkste gegevens. Totdat ik even geen kijken of de virusscanner al klaar was met scannen. Een zwart computerbeeld met teksten die ik liever niet zie over veilige modus etc. Van alles geprobeerd maar kreeg de pc niet meer aan de praat. Laatste backup gemaakt op 19-11-2006. Oeps.
Via andere pc ben ik op internet gaan zoeken naar mogelijkheden om de pc weer aan de praat te krijgen. Met allerlei tips is dat gedeeltelijk gelukt. De meeste belangrijke bestanden weer kunnen overhevelen via Linux ( een besturingsprogramma op CD rom ) naar mijn externe harde schijf. Gelukkig viel het achteraf allemaal mee, maar mijn harde schijf in mijn pc krijg ik niet meer aan de praat dus maar nieuwe besteld. Het blijkt maar weer maak regelmatig een backup van belangrijke gegevens, want het gebeurt je altijd op een verkeerd moment. Vandaar dat het ook even duurde voordat de site weer bijgewerkt is.