14 juli 2006

14 juli 2006

Woensdag 12 juli hebben ca. 25 Engelse scholieren uit Manchester ons bedrijf bezocht.Ze kregen een rondleiding over het bedrijf en de kavel en hebben ook nog de windmolen bezichtigd.

Na het lekkere buitje van 9 mm op dinsdag is het door de harde noordenwind alweer droog aan het worden. De wintertarwe rijpt al snel af en zal ik schat in de eerste week augustus wel klaar zijn. Andere percelen vroege tarwerassen in de buurt zijn eind juli misschien wel aan de beurt. Ook aan de aardappels zie je dat het droog begint te worden. De onderste bladeren zie je al verkleuren terwijl het nog maar 14 juli is. Vooral in de Zorbas is dat te zien. Ik had namelijk de pech dat het pootgoed besmet was met de ziekte, Fusarium. Daardoor is dertig procent van de aardappelen weg gevallen en heeft het gewas geen volle stand maar veel open plekken. Dit kost zeker opbrengst. APF Holland die de aardappels contracteert bij mij beloofd dat er een goeie passende oplossing voor dit probleem komt.

Inmiddels de koffers aan het pakken voor 2 weken vakantie in Bladel, Noord Brabant. Met de vouwwagen naar de camping. Daar is het in ieder geval goed weer voor. Mijn vader en collega akkerbouwer waar ik mee samenwerk houden het bedrijf in de gaten. Voorlopig tot 29 juli geen nieuwe informatie op de website. Zodra ik terug ben word de site weer wekelijks bijgehouden.