23 april 2004

Mei 2005

7 mei 2005: De regen viel afgelopen week mee zodat ik in 2 dagen de aardappelruggen heb kunnen opfrezen. Voor het frezen heb ik kunstmest gestrooid (26-14). In de suikerbieten en uien is een onkruidbestrijding uitgevoerd. Er zijn niet meer uien afgeleverd deze week. Het is nog onduidelijk of ze nog wel weggaan.

14 mei 2005: De aardappelen en het vlas zijn gespoten tegen onkruid. Afgelopen week ruim 10 mm neerslag gehad. De verschillen qua poten van aardappels is groot in de polder. Zelf heb ik de aardappelen er alweer bijna 3 weken in. Terwijl er op andere plekken in de polder nog geplant moet worden.

22 mei 2005: Eindelijk is de temperatuur wat hoger geworden. De gewassen zie je dan ook flink gaan groeien. Met geregeld regen. De eerste aardappels komen inmiddels boven. De ca. 2,3 ha braakland is ingezaaid met een grasmengsel. Alleen achter de singel van het erf is nog niet ingezaaid. Daar is het nog te nat. Op het vlas is nog een bemesting uitgevoerd met kunstmest ( 26-14). De uien van oogst 2004 zitten nog steeds in de schuur.

29 mei 2005: De wintertarwe heeft de laatste bemesting met KAS gehad. De wintertarwe begint nu in de aar te komen. Rond deze tijd moet de wintertarwe beschermt worden tegen afrijpingsziekten. Een bespuiting daar tegen is inmiddels uitgevoerd. Doet men dit niet dan kan dat behoorlijk opbrengst schelen. Met de foetsiespuit door de uien en bieten geweest om onderandere aardappelopslag, distelplekjes te bestrijden.