17 april 2004

April 2005

15 april 2005: Op de wintertarwe heb ik vandaag een 2e bemesting met KAS (kalkammonsalpeter) gegeven. De wintertarwe begon al zo lichtgroen te verkleuren.
De voorspelling is dat er regen komt zodat de kunstmest goed op kan lossen. Het vlas staat inmiddels boven. De suikerbieten schieten ook al hard op. Ze liggen gekiemd en komen nu omhoog. De uien liggen ook gekiemd. De wintertarwe en uien zijn gespoten tegen onkruid.
Voor het aardappels poten is het hier nog steeds te nat. De weersverwachting is ook niet zo dat er veel verandering in zal gaan komen.

25 april 2005: Zaterdag en zondag 23 en 24 april de aardappels kunnen poten. De aardappels komen in gediepploegde grond zodat het poten goed ging. De grond is een stuk lichter daar. De uien hebben door de droge dagen nogal moeite om boven te komen. De grond is zo hard ( korstvorming ) dat de uien niet door de korst komen. Een enkele ui staat wel boven. Een beetje regen zal voldoende zijn om de korst zachter te doen worden.

30 april 2005: Na een week van nogal wisselvallig weer (totaal 25 mm) staan de uien nu bijna allemaal boven. Vrijdag 29 april heeft Van der Reest uit Urk 2 vrachtwagens uien gekregen. Zijn deze uien goed dan gaat de rest ook weg. Dit is nog zeer de vraag. De uien zien er nog goed uit, maar de handel is zeer kritisch voor elk gebrekje wat er aan een ui te vinden is.