8 april 2005

8 april 2005

Dinsdagavond 5 april en woensdagmorgen 6 april zijn de uien gezaaid door loonbedrijf Heyboer uit Biddinghuizen. Door de 6 mm regen van maandagavond 6 mm konden ze dinsdagavond pas weer zaaien.

8 april 2005

Land zaaiklaar maken.

8 april 2005

Uien zaaien.


De grond ligt er mooi bij. Inmiddels na het zaaien totaal 16 mm regen gehad, zodat de zaadjes goed vochtig liggen om te kunnen gaan kiemen. Als het droog was gebleven hadden we een begin gemaakt met aardappels poten.
De Steyr trekker is inmiddels op smalle banden gezet voor het poten. De spuitmachine heb ik gisteren laten keuren door Heyboer uit Biddinghuizen. Om de 2 jaar moet de spuitmachines in de landbouw gekeurd worden. Er word onderandere gekeken of de spuitdoppen, pompopbrengst, drukmeter etc nog goed zijn. De spuit is weer goed door de keuring gekomen.