27 maart 2005

Maart 2005

Maandagmorgen 28 februari vroeg heb ik over de vorst de wintertarwe gestrooid met kunstmest.

Dinsdag en woensdag (1 en 2 maart) zijn de aardappels afgeleverd. Op beide dagen zijn 7 vrachtwagens afgeleverd. De aardappels zijn voor de kleinverpakking. Ze worden gewassen en ingepakt voor de supermarkten. De aardappels moeten in de maat 40-65 mm zijn voor de hoogste uitbetalingsprijs.  84 % van de aardappels zat in deze maat. 10 % was boven 65 mm en 6 % onder 40 mm. Er zat zeer weinig voer in de partij, 1,6 %. De netto opbrengst per ha ligt rond de 57 ton/ha. De prijs zal voorlopig niet goed worden. De prijzen voor aardappelen per kg schommelen steeds tussen de 2-4 eurocent terwijl 9-10 cent een kostendekkende prijs is. Door de sneeuwval van woensdag 2 maart was het s’middags erg moeilijk om de vrachtautos op en van het erf te krijgen. Met de tractor ervoor lukte dat alhoewel soms erg moeizaam.

27 maart 2005

Door de sneeuw met een trekker de vrachtwagen op gang helpen.

Totaal viel er hier ruim 20 cm sneeuw waardoor het er op de boerderij wit uitziet. Tevens heeft het hier in de nacht van donderdag 3 maart op vrijdag 4 maart meer dan 16 graden gevroren wat ook al uniek is voor de tijd van het jaar.


27 maart 2005: Afgelopen week met de familie een paar dagen naar Eurodisney geweest in Parijs. Bij terugkomst waren er al wat boeren aan het uien en bietenzaaien. Nu is er inmiddels totaal 21 mm regen gevallen waardoor we voorlopig het land niet meer op kunnen. Heb inmiddels 1 kipwagen Bintje pootgoed opgehaald uit Biddinghuizen. Het Bildstar pootgoed is door Schaap gebracht.