28 januari 2005

Januari 2005

4 januari 2005: Nog steeds komen er meer bezoekers uit binnen- en buitenland op onze site kijken. In 2001 had ik in totaal 3761 bezoekers en vorig jaar (2004) ben ik de 12000 /jaar al gepasseerd. Ik krijg ook veel leuke reacties. Ik zal ook dit jaar dan ook weer proberen om de site goed bij te houden. De kerstdagen zijn we goed doorgekomen. Even ergens anders aan denken dan de slechte prijzen. Alhoewel dat niet altijd zo makkelijk is. In het achterhoofd spoken de beelden dat de uien misschien wel voor 0 Euros weg moeten of erger terug naar de kavel brengen.
Zover is het nog niet. Er kan nog van alles gebeuren, maar een goeie rendabele prijs voor de uien en de aardappels zit er waarschijnlijk niet meer in. De komende tijd komen er weer diverse vergaderingen waar ik mijn kennis weer wat bij kan spijkeren. Tevens moet er nog wat onderhoud gebeuren aan de trekkers en sommige machines.
Voordat je het weet staat het voorjaar weer voor de deur.

15 januari 2005: Op dit moment is de markt nog steeds zeer droevig. Voor de uien word nog steeds niet betaald.
De aardappelprijs op de termijnmarkt is wel iets gestegen maar nog steeds niet kostendekkend.

28 januari 2005: Deze week zijn de aardappels voor de derde en laatste keer gegast .Hierdoor wordt kieming van de aardappels voorkomen. Heyboer uit Biddinghuizen heeft dit voor mij gedaan. De aardappels die bestemd zijn voor de tafelmarkt gaan nog niet weg.
Van 3 ventilatoren in de aardappelbewaarplaats zijn deze week de motoren vervangen. Deze zaten al meer dan 30 jaar in de bewaring en waren versleten.

Harrysfarm-Swifterbant-Flevoland-28januari2005-ventilator

Nieuwe ventilatormotor.


De nieuwe werktuigenloods is nu ook klaar. De deur is geplaatst.

28 januari 2005

De nieuwe werktuigenberging is klaar.