25 september 2004

25 september 2004

Afgelopen vrijdag en zaterdag 17 en 18 september de 8,5 ha aardappels van het ras Maritiema gerooid. De rooiomstandigheden waren goed. Weinig grond in de schuur.


Vanmorgen snel nog even de 1 ha uien die ik nog op het land had liggen opgeladen en in een box naast de aardappels gelegd. Dat net voordat het begon te regenen. Ik hoop dat deze uien nog iets meer opleveren dan de 1- 2eurocent/kg wat er nu geboden word.
Het land direct daarna met een woelpoot losgetrokken. Zo kan er geen water in de sporen van de trekkers en kipwagens blijven staan. Sinds afgelopen maandag 20 september 25 mm regen gehad. Komende week ga ik de eerste ca. 3,6 ha bieten rooien. Deze worden dan aan het einde van volgende week opgehaald. Tevens nog ca. 8 ha aardappels rooien bij collega akkerbouwer waarmee ik samenwerk.