8 december 2003

3 oktober 2004

De eerste suikerbieten zijn gerooid. Er is ca. 3,8 ha gerooid door loonbedrijf Breure uit Swifterbant. De nacht ervoor had het 10 mm geregend waardoor het bovenop behoorlijk nat was. Met onze enkelassige kipwagens moesten we dan ook stilstaand lossen op de kopakker. De opbrengst van de suikerbieten lijkt heel hoog. Ik schat door de 80 ton/ha. De suikerbieten zijn al opgehaald. De uitslag komt binnenkort.
Op het gerooide uien en bietenland is 15 ton droge kippemest gestrooid door loonbedrijf De Waard uit Biddinghuizen. Op de tarwestoppel heb ik nog 18 ton compost laten strooien.
Bij mijn collega akkerbouwer hebben we deze week ook de aardappels eruit gerooid. Dit ging ook tussen de buien door. De aardappelrooier ging wel een paar keer kapot. Om 2 nieuwe lagers aan een rol te vervangen was ik bij mechanisatiebedrijf De Nieuwstad uit Lelystad ca 4,5 uur sleutelwerk kwijt.