12 september 2004

12 september 2004

Afgelopen week druk geweest met het binnenhalen van de uien. Maandag en dinsdag zijn de uien die afland zijn verkocht opgeladen en naar Zeeland vervoerd. Woensdag en donderdag zijn de uien opgeladen die in de schuur gaan. De opbrengst van de uien is zeer hoog te noemen. Ik schat tussen de 80 en 90 ton/ha. 1 ha uien ligt nog op het land omdat ik geen ruimte meer had in de schuur. De prijs is op dit moment te slecht om ze te verkopen. 1,5 eurocent/kg word geboden.


Ik ga volgende week eerst aardappels rooien en dan gooi ik de uien misschien wel in een box voor de aardappels. Het wintertarwe stro is 8 september eindelijk geperst.

De heipalen voor de nieuwe werktuigenberging zijn afgelopen maandag 6 september de grond ingeslagen. Inmiddels is de bekisting van de funderingsring gezet en word morgen 13 september het beton gestort.