28 augustus 2004

28 augustus 2004

Afgelopen maandag heb ik nog italiaans raaigras gezaaid in het vlasland.
Dat kon nog net. Daarna is het alleen maar natter geworden. In 1 week 78 mm neerslag. De maand augustus bracht tot dusver 131 mm neerslag.
Het stro ligt nog steeds op het land. Het is zelfs door de wind van zijn plek gewaaid. Het aardappelloof heb ik 28 augustus doodgespoten. De groei is er bijna uit. Over twee weken kunnen ze dan gerooid worden. De knollen zijn dan goed afgehard.
De laatste vroege uien van het ras Bugatti heb ik 19 augustus gerooid.
Het vlas is 17 augustus geperst. Het vlasland is daarna los gewoeld. In dit land wil ik nog een groenbemester zaaien, namelijk italiaans raaigras. Dit lukte nog niet door de 22 mm regen de laatste 2 dagen.

3 augustus 2003

Vlas in balen persen.