1 september 2001

Na de regen van afgelopen zondag 26-08 (13mm) duurde het twee dagen eer het tarwestro geperst kon worden. Het stro moest eerst geschud worden om beter te drogen waarna het woensdag 29-08 geperst werd. De stro-opbrengst viel met 3,5 ton/ha zwaar tegen.

1 september 2001


Afgelopen dagen elke dag proefrooiingen gedaan in de consumptie-aardappelen.
Dit is op het eind van het groeiseizoen zeer belangerijk omdat er niet te veel aardappels boven een bepaalde maat (70mm) moeten uitgroeien.
De ideale maat voor een tafelaardappel waar op uitbetaald word is tussen de 40-70mm.

Aangezien er met de proefrooiingen geen opbrengstverhoging meer te zien was en het loof van de aardappels ook niet echt fris oogde heb ik besloten om de aardappels dood te spuiten. Op dit moment schat ik de aardappelopbrengst tussen de 50 en 55 ton/ha.

Het loof van de uien is ook gedeeltelijk afgestorven hierdoor is de groei bij de uien er ook uit. Daarom heb ik afgelopen woensdag (29-08) de uien laten rooien. De uien moeten nog wel een paar dagen op het land blijven liggen om een beetje te drogen.

1 september 2001


Donderdag 30-08 heb ik het aardappelgrond wat tussen de schuren onder plastic lag en een erfenis was van het aardappelseizoen 2000 met een shovel door loonbedrijf Breure in de tuin verspreid. Op dit moment nog geen phytophtora waargenomen alhoewel de ziektedruk door het natte weer hoog zal zijn. Allert blijven is het motto.