17 maart 2000

Door omstandigheden krijg ik dit jaar een nieuw gewas namelijk vlas.
De vlas heb ik gecontracteerd bij Flevo Vlas Loonwerk BV te Nagele. Normaal gesproken had ik dit jaar 7,2 ha uien voor de Firma De Groot en Slot maar er zit dit jaar een klein plekje witrot in de grond.
Deze schimmel mag niet in de grond zitten omdat de uien van De Groot en Slot weer worden uitgeplant in Frankrijk. De grond waar deze uien hadden moeten komen word bemonsterd op witrot tevens moet de grond AM vrij zijn. Omdat ik de uien niet kan bewaren heb ik het areaal uien ingekrompen en zaai nu ca 3,1 ha voor afland.
De uien van De Groot en Slot gaan normaal ook afland weg in kisten.
Vorige week heb ik een voorraad kunstmest aan laten rukken. De kunstmest zit in Bigbags. In deze bigbags gaat 750 kg kunstmest.

Omdat ik de aardappels al uit de schuur zijn had ik ruimte voor deze bigbags.
Zo kan ik, als de weersomstandigheden het toelaten, direct kunstmeststrooien wanneer ik maar wil. Anders had ik de kunstmest met tractor en kipwagen op moeten halen uit Dronten wat toch 13 km rijden is.
De kunstmest in bigbags is wel wat duurder dan los opgehaald met de kipwagen, maar het spaart ook wel weer tijd. Voorlopig hoeft het strooien van kunstmest nog niet. Het land is nog steeds nat.
Totale hoeveelheid neerslag bij mij was in de maand februari 109 mm.
Tot nu toe in de maand Maart ca 60 mm.