2 april 2024; Kiemremming aardappelen

Kiemremming aardappelen

Van Wesemael uit Biddinghuizen heeft onze fritesaardappelen, dit aardappel bewaarseizoen, voor de derde maal behandelt met de kiemrustverlenger 1,4 sight. De werkzame stof van dit middel komt van nature voor in de aardappel. Het product is vloeibaar en wordt met de zogenaamde swingfog verhit zodat het als gas in de partij aardappelen wordt geblazen. Door de ventilatoren in de aardappelbewaring aan te zetten verspreid het gas door de aardappelen.
Door de kiemrust te verlengen zorg je ervoor dat de aardappel in rust blijft en minder kilo’s verliest met behoud van kwaliteit. De dosering was deze eerste maal 20 ml/ton. Daarna na 6 weken 10 ml/ton. Zoals nu lijkt gaan de fritesaardappelen in de maand Mei weg. Lamb Weston is de afnemer van onze fritesaardappelen.