17 februari 2024; Herstel dam en verwijderen dam

Herstel dam en verwijderen dam

Afgelopen maand hebben we uit onze kavelsloot een dam verwijdert en een andere dam is opgeknapt.
Eén dam is verwijdert. Deze was niet meer nodig. Tevens waren de duikers die onder de dam lopen deels verzakt. Daardoor stroomde het water bij grote hoeveelheden niet meer goed door.

De andere dam hebben we vernieuwd. Er zijn deels oude betonplaten van de andere dam gebruikt en deels nieuwe betonplaten. Deze dam wordt veel gebruikt voor het transport van trekkers en machines over de dam naar de twee percelen toe. Nu ligt hij weer gelijk met het kavelpad. Loonbedrijf Witkop uit Swifterbant heeft het grondwerk met de kraan gedaan. J Zoutendijk Grondverzet uit Swifterbant heeft de dammen uitgevlakt en de betonplaten netjes gelegd.