3 maart 2022; Bandenwissel Steyr 6150 Impuls

Bandenwissel Steyr 6150 Impuls

De banden van de Steyr 6150 Impuls zijn verwisseld. Eerst zaten er nog banden op de trekker die vooral in het najaar gebruikt worden tijdens o.a. het ploegen. Op die banden zit meer profiel, waardoor je tijdens het ploegen meer trekkracht hebt. Tevens zijn deze banden smaller, zodat de trekker beter door de ploegvoor kan rijden.

De banden (VF 650/65R42 voor achterop en VF 540/65R30 voorop de trekker)  die er nu op gezet zijn, worden in het voorjaar gebruikt bij o.a. het strooien en de zaaibed bereiding van de diverse gewassen. Later ook voor andere werkzaamheden zoals transport bij oogst.
Deze zogenaamde VF  banden zijn breder en men kan dan met minder druk in de banden rijden, waardoor de bodem meer ontzien word.
Door de soepelheid hebben deze VF banden ( VF staat voor Very High Flexion) een grotere contactoppervlakte met de bodem. Dit geeft niet alleen een lagere bodemdruk, maar door de grotere contactoppervlakte ook meer trekkracht. VF staat voor Very High Flexion.

Lees meer over VF banden in artikel hier.