13 februari 2022; Roparunteam Lelystad

Roparunteam Lelystad

Tijdens hun eerste proefloop van 40 km heeft Roparunteam Lelystad halverwege de proefloop Harrysfarm even aan gedaan voor een korte rustpauze met versnaperingen in de schuur.

De roparun vindt dit jaar traditiegetrouw plaats tijdens Pinksteren, van zaterdag 4 juni tot en met maandag 6 juni.
Roparunteam Lelystad doet voor de dertiende keer mee aan de Roparun. De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt gehouden. De startlocaties zijn in Frankrijk en Duitsland en de finish in Rotterdam. Door corona wordt de roparun dit jaar nog in Nederland gehouden. De start is vanuit vliegveld Twente en de finish in Rotterdam.
Het team bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en begeleiders: chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

De harde wind zorgde wel voor een uitdaging deze zondag, maar is ook meteen een goede training.