27 oktober 2021; Boerderij educatie Kom naar de Boer Flevoland

Harrysfarm is nu educatieboer

Afgelopen voorjaar heb ik het trainingscertificaat “Boerderij educatie” behaald.  Zestien boeren namen op 2 juli officieel hun trainingscertificaat in ontvangst. Dit zet de teller op 30 getrainde educatieboeren in Flevoland.Nu kunnen schoolklassen van Flevolandse basisscholen op boerderijexcursie gaan in Flevoland. We zijn getraind om de kinderen ‘belevend te laten leren’. Er zijn educatieboeren actief vanuit de akkerbouw, pluimvee, melkvee, fruitteelt of combinaties hiervan.

Door een bezoek van schoolklassen aan de educatieboer, kunnen kinderen het boerenleven en het agrarisch landschap ontdekken en beleven. Waar komt ons eten eigenlijk vandaan? Kinderen komen zo meer te weten over hoe ons voedsel op een verantwoorde manier door boeren wordt geproduceerd.

27 september is ook een vereniging opgericht genaamd “Kom naar de Boer’.  Ik ben 1 van de bestuursleden van de vereniging.

27 oktober 2021; Boerderij educatie Kom naar de Boer Flevoland


8 oktober werd de eerste ledenvergadering georganiseerd bij B&B De Kandelaar te Biddinghuizen.

27 oktober 2021; Boerderij educatie Kom naar de Boer Flevoland

27 oktober 2021; Boerderij educatie Kom naar de Boer Flevoland


Hieronder een interview bij Omroep Flevoland met Nicolette van der Kamp en Jacobina Hoekstra over “Kom bij de Boer”.