14 september 2021; suikerbieten rooien

Suikerbieten rooien

De suikerbietencampagne is maandag 13 september gestart. Dit jaar mogen wij de suikerbieten al vroeg leveren. Loonbedrijf Vedelaar heeft dinsdag 14 september ca. 7 ha gerooid. Vedelaar heeft ook het proefveld van SESVanderHave vrij gerooid. Het proefveld wordt aansluitend gerooid.

Loonbedrijf Vedelaar rooit met een 6 rijige Grimme 620 Maxtron bietenrooier. De Maxtron is uitgerust met rooiwielen en reinigingsrollen. Tevens heeft de bietenrooier een rups onderstel. In de bunker van de bietenrooier kan ca. 20 ton suikerbieten. Het transport wordt ook verzorgt door loonbedrijf Vedelaar. De suikerbieten worden op het erf gekiept. Dit jaar heeft Vedelaar een nieuwe kipwagen aangeschaft. Er kan ca. 25 ton suikerbieten gelost worden in de kipwagen. De kipwagen heeft een bak die kan kantelen. Daardoor worden de suikerbieten nog mooier in de wagen geleegd.

Donderdag 16 september worden de suikerbieten opgehaald. De suikerbieten gaan naar de suikerfabriek van de Cosun Sugarbeet Company Daar worden ze verwerkt tot suiker.