4 juli 2021; aardappels afleveren

Aardappels afleveren

De Lady Anna fritesaardappelen van oogst 2020 zijn afgeleverd. Zaterdagochtend om 8.00 uur zijn we begonnen met het leegscheppen van de aardappelbewaring. De fritesaardappelen zitten in de pool van APF-Eriva, waar meerdere  aardappel telers hun aardappels van oogst 2020 in hebben zitten. Meer info over de werking van een aardappelpool.
De aardappelen gaan naar de fritesfabriek van LambWeston te Oosterbierum (Friesland).

Ik schep de aardappelen zelf op met de heftruck. Zaterdag zijn 9 vrachtwagens geladen. Zondagochtend nog eens 5 vrachtwagens. Voordat de aardappels weggaan wordt de bakkwaliteit nog bepaald. Zo kan APF-Eriva de juiste afnemer vinden voor de partij aardappelen. De aardappels komen er nog mooi uit. De kwaliteit is goed.

4 juli 2021; aardappels afleveren