8 maart 2021; Zaaibedbereiding uienland

Uienland voorbewerken

Maandag 8 maart het perceel waar de uien in 2021 komen te groeien alvast voorbewerkt met de sneleg combinatie. Dit perceel heb ik eind januari geploegd. Een deel van het geploegde perceel vond ik naar mijn idee niet helemaal vlak liggen. Omdat de grond na 2 weken droog weer bovenop mooi opgedroogd was besloten om het perceel al voor te bewerken.

Vergeleken met vorig jaar valt de grond zo mooi dat een tweede bewerking waarschijnlijk helemaal niet meer nodig is. Ik bewerk de grond met een Steketee sneleg.

Voorop de Steyr 6140 CVT trekker zit de Steketee Combirol, die het voorwerk doet, zoals het afvlakken van de ploegsneden. Achterop zit de Steketee Maxisprint die de grond verder verwerkt en het dan vlak maakt.

Nu eerst de regenperiode, die voorspeld is, afwachten. Als de grond daarna weer voldoende opgedroogd is zouden we de uien al kunnen zaaien.