7 t/m 14 februari 2021; Winter op Harrysfarm

Winterse week

Het is toch no zover gekomen. Zaterdagavond 6 februari is het begonnen met sneeuwen en daarmee is een periode van 7 dagen winterweer toch nog ingezet. Overdag kwam de temperatuur bijna niet meer boven nul. In de nachten van 11, 12 en 13 februari vroor het zelfs matig tot streng. Temperaturen tot -11 graden.
Een flinke sneeuwjacht zaterdagavond 6 februari begonnen en maandag 8 februari in de loop van de dag gestopt, heeft er voor gezorgd dat de akkers vol met sneeuw kwamen te liggen. Op plekken zelfs sneeuwduinen. Dat levert uiteraard prachtige plaatjes op.


Door de sneeuwjacht zijn de sloten rondom ons bedrijf zelfs dicht gesneeuwd.


Ook prachtige beelden van boven en beneden van onze vogelakker. Een helft van de vogelakker heeft de sneeuw opgevangen, waardoor er een ca. 300 meter lange sneeuwduin van ruim 20 meter breed en tot bijna 90 cm hoog is ontstaan.

Deze winterperiode heeft uiteindelijk ongeveer een week geduurd. Zondagmiddag 14 februari is de dooi ingezet.