11 mei 2019; uitreiking mini pieperprijsvraag

Uitreiking mini pieperprijsvraag

Vanmiddag heb ik aan Jan Truin uit Lelystad de bodywarmer uitgereikt die Jan heeft gewonnen na aanleiding van de mini-pieperprijsvraag. Tijdens onze open dag tweede paasdag kon men raden hoeveel aardappelen er in de manden, zakken en kist lagen in de bak van de heftruck. Er deden 90 deelnemers mee. Het te raden aantal was 600. Jan zat er met 585 aardappelen, 15 aardappelen naast.

22 april 2019; Open dag 2e paasdag Tulpenroute Flevoland

11 mei 2019; uitreiking mini pieperprijsvraag


Jan woont al sinds 1973 in de Flevopolder, waar hij werkzaam was bij het IVVO, het Instituut voor Veevoedings Onderzoek aan de Runderweg in Lelystad. Zijn roots liggen in Drenthe, namelijk het plaatstje Zweelo. Daar hadden zijn ouders een kleine boerderij vlakbij de molen van het dorp.
Jan is een trouwer volger van Harrysfarm. Door zijn interesse in de landbouw kom ik hem ook regelmatig tegen bij open dagen.

De bodywarmer heb ik overhandigt in zijn mooie aangelegde tuin.

11 mei 2019; uitreiking mini pieperprijsvraag

Na samen met zijn vrouw, onder het genot van een kopje thee met koekje, wat bijgeklets te hebben zijn mooie onderhouden volkstuin bekeken. Heel enthousiast vertelt hij mij over zijn passie voor tuinieren. Hij maakt zelf compost voor de bemesting van zijn grond. In de volkstuin staan diverse gewassen zoals o.a. aardappelen, kapucijners, plantuien, aardbeien, rode bieten etc. maar ook luzerne die hij gebruikt om te composteren. Verder grenst er aan zijn tuin een zelf aangelegde akkerrand. Hij heeft ook een kas staan waar hij plantgoed opkweekt en er staan in de volkstuin nog wat fruitbomen. Spitten doet hij niet hij gebruikt een niet kerende methode om zijn volkstuin in optimale conditie te houden. Helemaal bij deze tijd.