18 januari 2019; ledenmiddag FAC

Ledenmiddag Flevolands Agrarisch Collectief

Het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) heeft voor haar leden vrijdagmiddag 18 januari een ledenvergadering bij Shortgolf te Swifterbant georganiseerd. Het Flevolands Agrarisch Collectief is verantwoordelijk voor de uitvoering van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer in Flevoland. Daarnaast is men uitvoerder van projecten die de duurzaamheid van de Flevolandse landbouw vergroten. Het succesvolle project, Zicht op de Bodemstructuur, is een voorbeeld hiervan.

Zelf zit ik in het dagelijkse bestuur van de coöperatie. Ik ben namelijk penningmeester.

De middag begon met de opening door de voorzitter die het laatste nieuws van de coöperatie meedeelde.Verder was er een nog een bestuurswisseling.


Ik mocht de begroting voor 2019 presenteren.


De nieuwe app mijnboerennatuur werd uitgelegd aan de aanwezige leden.


Na de pauze heeft Jochem Sloothaak van het Brabants Landschap een presentatie gehouden. Het Brabants Landschap is samen met onder meer De Vogelbescherming, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Het Zeeuwse Landschap in het Interreg-Project PARTRIDGE twee voorbeeldprojecten gestart om te laten zien hoe de patrijs te redden is. En met succes! Jochem liet in een mooie presentatie zien hoe dit tot stand is gekomen.

Hier meer info over het project.