Grimme Technica

Voor de achtste keer sinds 2004 houdt de Dammer familie-onderneming van 4 t/m 7 december 2018 hun huisshow GRIMME Technica voor klanten en verkooppartners. Grimme heeft een breed productprogramma in de aardappel-, bieten- en groentetechniek.

Met een bus vol agrariërs uit Flevoland ben ik een dag naar de 2 jaarlijkse Grimme Technica te Damme, Duitsland geweest. Landbouwmechanisatiebedrijf Weevers uit Swifterbant heeft de dag georganiseerd voor de boeren uit Flevoland. Om 7 uur in de ochtend zijn we vanuit Weevers Swifterbant via Weevers Zeewolde vertrokken naar Damme. Dit is de plaats in Duitsland waar Grimme zijn fabriekshallen heeft staan. Tegen half 11 zijn we aangekomen in Damme. Daar zijn we verwelkomd door Grimme.


Na de koffie hebben we een rondleiding door de fabriek van Grimme gehad.


Na de rondleiding konden we wat eten in een andere hal, waarna we buiten op het grote terrein diverse machines van dichtbij konden bekijken. En dat zijn er nogal wat.


Buiten op het terrein zijn ook de eerste door Grimme ontwikkelde aardappelrooimachines te zien.


Om 14.00 uur is er een noviteitenshow. In deze show die 1 uur duurde  werden de nieuwste machines gepresenteerd. Met flink wat geluid en lichteffecten werden de machines binnen gebracht. Deskundigen van Grimme legden bij de machine uit wat de noviteit is. Prachtig om te zien.


Na de show gingen we naar een ander Grimme terrein waar de zelfrijdende aardappel- en bietenrooiers worden gebouwd. Per dag word er 1 zelfrijdende machine in elkaar gezet.

Indrukwekkend om te zien.

Tegen half 5 keerden we met de bus huiswaarts naar Zeewolde en Swifterbant. Weevers zorgde onderweg voor een drankje.