31 oktober 2018; gewasgroei wintergerst

Wintergerst aan de groei

De wintergerst die 10 oktober is gezaaid groeit inmiddels al hard. De wintergerst die er staat is al mooi ontwikkeld. Door de droge oktober maand is niet alle zaaizaad gekiemd.  Vooral in de sporen waar de trekkers met kipwagens hebben gereden  is het zaaizaad niet overal opgekomen. Nu we afgelopen week ca. 30 mm regen hebben gehad zie je dat het zaaizaad nu wel gaat kiemen.

Op de foto hieronder is te zien dat de wintergerst na de regen is gaan kiemen.

31 oktober 2018; gewasgroei wintergerst


Op de onderste foto zijn de banen, waar tijdens het rooien van de aardappelen de trekkers met kipwagens hebben gereden, goed te zien.

31 oktober 2018; gewasgroei wintergerst


Vanuit de lucht gefotografeerd met een drone ziet het er zo uit.

31 oktober 2018; gewasgroei wintergerst


Met de zaairichting mee zou je zeggen dat het wel meevalt. Uiteindelijk zal het ook meevallen als de nu kiemende gerst opkomt. Met de oogst in 2019 is er dan waarschijnlijk niets meer van te zien. De groei achterstand word wel ingehaald.

31 oktober 2018; gewasgroei wintergerst

DCIM101MEDIADJI_0263.JPG