4 oktober 2018; demo Grimme bunkerrooier

Demo Grimme bunker aardappelrooier door Weevers

Landbouwmechanisatie bedrijf Weevers BV uit Swifterbant heeft bij mijn collega in onze samenwerking een getrokken Grimme 2 rijige bunkeraardappelrooier gedemonstreerd. Voor de rooier stond een 150 pk Case Puma CVT trekker. Mijn collega heeft het ras Markies wat bekend staat om zijn vele taaie loof. De rooier met o.a. axiaalset en het door Grimme gepatenteerde Multi Sep kon het aardappelloof erg goed verwerken. Bij het lossen van de bunkerrooier kwamen de aardappels brandschoon in de kiepwagen. Doordat de grond dit jaar perfect zeeft, niet zo moeilijk.
Weevers demonstreert dit jaar de rooier bij meerdere akkerbouwers in Flevoland die wel eens willen zien hoe deze rooier zijn werk doet. Wij zelf waren erg tevreden over het resultaat.

Klik hier voor meer info over deze rooier.