21 september 2018; gele mosterd zaaien

Gele mosterd zaaien

Nadat de uien van het land waren heb ik de volgende dag, 21 september, dit land ingezaaid met gele mosterd. In 2016 heb ik dit ook gedaan. Vorig jaar is mij dit niet gelukt door de natte herfst.  Dit jaar zijn de omstandigheden mooi voor het nog laat zaaien van een groenbemester. De grond is warm en mooi vochtig en ook de buitentemperatuur is nog steeds prima. Ik bemest de gele mosterd niet meer. Als er maar een klein gewasje op komt is voldoende. Ondergronds doet de gele mosterd met behulp van zijn wortels nog veel. In 2016 heb ik de gele mosterd niet meer geploegd en heb ik in 2017 in dit perceel aardappels gepoot. Waarschijnlijk ga ik dit jaar weer doen.
Ik heb net niet het hele perceel kunnen inzaaien. Rond half 7 in de avond gooide een overtrekkende onweersbui roet in het eten. Ik moet nog 1 ha zaaien.