3 november 2017; wintertarwe zaaien

Laatste wintertarwe gezaaid

De laatste 9 ha wintertarwe zit er ook in. Het perceel waar dit jaar de suikerbieten groeiden is omgeploegd en daarna direct ingezaaid met wintertarwe. Ook dit jaar voor het ras Graham gekozen. Dit ras heeft het in 2017 goed gedaan op ons bedrijf. Het ploegen en zaaien doe ik samen met mijn collega waarmee ik een samenwerkingsverband heb. Omdat het weer niet echt standvastig is helpen we elkaar dit jaar met het zaaien van de wintertarwe. Ik ploeg met mijn eigen Steyr 6140 CVT trekker en Rumptstad 4 scharige ploeg en mijn collega zaait met zijn Case Maxxum 130 de wintertarwe in met de Lemken Saphir en Lemken Zircon rotorkopeg combinatie. De kopakkers heb ik losgetrokken met de Lemken Karat om daarna in te zaaien.
Donderdagochtend 2 november zijn we begonnen. Vrijdagmiddag om 15.00 uur zat de wintertarwe erin.