29 september 2017; Aardappels rooien bij collega buurman

Aardappels rooien bij collega buurman

Donderdagmiddag 28 september zijn we bij mijn collega buurman (waarmee ik samenwerk)  om 15.00 uur begonnen met het rooien van zijn Innovator aardappelen. In de ochtend had het nog 4 mm geregend. Het moest even afdrogen voordat we in de middag konden beginnen. Het rooien ging mooi. Ik bestuur de aardappelrooier. De aardappels komen mooi de bewaring in. Vrijdag zijn we weer verder gegaan totdat om 19.30 uur de hemelsluizen open gingen en er een flink bak water (25 mm) naar beneden kwam. Ook zaterdag 30 september viel er nog behoorlijk wat regen. Al met al totaal in die 2 dagen zo’n 35 mm.  We hebben uiteindelijk wel 6 van de 12 ha bij mijn buurman kunnen rooien. Nu is het eerst weer wachten tot het droger word.