26 september 2017; uien opladen

Laatste uien laden

Dinsdagmiddag 26 september zijn we om 13.30 begonnen met het laden van de laatste iets meer dan 2 ha uien van het ras Dormo. We konden nog niet zo vroeg beginnen omdat mist en laaghangende bewolking ervoor zorgde dat de uien nog lang nat bleven. 5 en 7 september hadden we al 6,5 ha uien opgeladen, maar door een paar regenachtige weken met in totaal meer dan 110 mm kregen we nog niet de kans om het restant van het land te halen. Uiteindelijk zijn de laatste 2 ha uien mooi de schuur in gekomen. Om 18.30 waren we klaar. De opbrengst van de uien op ons bedrijf is goed. Ik schat toch dat we bruto ca. 80 ton/ha hebben geoogst. De laatste jaren schommelde de opbrengst rond de 60-70 ton/ha. De uien worden nu in de bewaring gedroogd en later teruggekoeld. Als de kwaliteit goed blijft zullen de uien in het voorjaar van 2018 verkocht gaan worden. De uien zitten in de pool van Stichting Uienpool Flevoland. Deze zal een afnemer proberen te vinden van onze uien en hopelijk ontvangen we dan een goeie uitbetalingsprijs.

Na het laden van de uien is direct de grond losgetrokken met de woelpoot.